3D printen en literatuur, kan dat samen?

geplaatst in: Nieuws, Wat is Dizary? | 0

Bij het crownfunden voor een boek ligt het voor de hand om als tegenprestatie een boek te geven. Patrick Berkhof wilde iets anders voor zijn campagne en daarom geeft hij zijn sponsors 3D prints van objecten uit zijn boek.

Het fantasy verhaal Dizary – Het Levende Systeem speelt zich af in een labyrintwereld die gevuld is met de meest vreemde uitvindingen. Eén daarvan is de leentrap en bewoners maken tegen betaling daarvan gebruik als ze niet dagenlang om willen lopen. De leentrap brengt hen over een muur of kloof heen (Hoe je aan de andere kant dan weer beneden komt is vaak een raadsel). Patrick Berkhof is gepassioneerd ontwerper en kwam tijdens zijn werk in contract met 3D printen en 3D software. Zodra hij zijn campagne voor zijn boek begon, lag de combinatie van techniek en literatuur voor de hand.

3D printen is voor Patrick een handig gereedschap om zijn wereld nog levendiger te beschrijven. Niet alleen kan hij zijn visie nu in drie dimensies met zijn lezers delen, de schaalmodellen geven hem een gedetailleerd inzicht in de scènes die hij wil beschrijven. Het model dat hij zijn sponsors geeft is dat van een 20cm hoge leentrap en die is volledig gemaakt door middel van 3D printen. Het duurt ongeveer 10 uur om één model te printen en hij bestaat uit zo’n 18 onderdelen.

 

Leer het artikel op 3ders.org